Un establiment que, des del seu passat esplendorós, imagina un futur on el turisme responsable va de bracet amb la millora de l’entorn i de tots aquells que l’habiten.
Situat en un edifici dels anys vint al bell mig del Barri Gòtic, el Grand Hotel Central forma part de la història de Barcelona i ofereix als viatgers un punt de vista únic per experimentar-la.
Concebut com a residència privada del polític Francesc Cambó, es va convertir en l’edifici inaugural de la Via Laietana. I no només això, sinó que també va comportar una innovació transcendental: el primer ascensor de la ciutat.
Aquesta novetat va trastocar les convencions de l’època, que establien que els habitatges situats a les primeres plantes eren per als burgesos, mentre que, escala amunt, anava descendent l’escala social, convertint els àtics, ara de fàcil accés, en els pisos més ben valorats de la ciutat.
La Casa Cambó -com es coneix l’edifici-, està protegida com a bé d’interès cultural. És per això que la seva rehabilitació ha sigut molt curosa i ha conservat les seves característiques originals, sense deixar d’insistir en un disseny de les instal·lacions que posa l’èmfasi en la sostenibilitat.
Així, la seva construcció va tenir en compte especialment l'aïllament tèrmic. I ara s'ha introduït la tecnologia LED per ajudar a controlar el consum elèctric, així com la instal·lació de panells solars per ajudar en l'estalvi energètic.
A més a més, el seu interior compta amb el que només es pot qualificar d’oasi enmig de la ciutat, un jardí amagat que transporta al visitant al mig de la naturalesa. Tarongers, xiprers i gessamins ens recorden que podem fer molt per què l’entorn urbà sigui més natural i amable.
Gastronomia de proximitat
A banda dels nombrosos serveis de què podem gaudir al Grand Hotel, rooftop amb piscina, wellness suite, gimnàs, biblioteca d’època i sales per a esdeveniments..., n’hi ha un que destaca per sobre la resta: el seu restaurant.
El Grand Hotel Central promet oferir una experiència culinària excepcional on es poden assaborir plats elaborats amb ingredients km 0 i de temporada;un clàssic que ha sabut adaptar-se als nous temps sense perdre les seves arrels més tradicionals.