Pastisseria la Colmena

La Colmena és una de les pastisseries més antigues de Barcelona; porta més d’un segle perfumant la plaça de l’Àngel amb l’aroma dels seus caramels artesans.
El nom original del negoci era Ca l’Abella, l’any 1849 Rosendo Abella tenia la confiteria a l’antiga Baixada de la presó núm. 11 (ara Baixada de la Llibreteria) just al davant de la seva ubicació actual.

L’any 1868, la família Costa va adquirir el negoci, el va traslladar a l’emplaçament actual i va canviar el nom pel de La Colmena -mantenint ambdós rètols a la façana-. Tenim documentada la inauguració de la nova botiga ja que es va publicar al Diari de Barcelona el dia 7 d’abril de 1968.

L'any 1927 els germans Josep i Francesc Roig Manubens van adquirir el negoci que ara regenta el seu nét Josep Maria Roig. Toni Roig, besnét de Francesc i fill de Josep Maria, és qui s’encarrega actualment d’elaborar els caramels de la manera tradicional juntament amb altres dolços típics de la pastisseria tradicional catalana.

En aquest negoci familiar ens esforcem per oferir productes de proximitat, elaborats amb ingredients de primera qualitat i seguint les receptes de sempre.

Tipus: Comerços

Zona: Barcelona

Districte: Ciutat Vella

Any implantació: 2024